Skoczów, Dębowiec, Pierściec, Simoradz 27-29.10.2023
27.10. ponad 20 osób przygotowało 141 kg dyni, 30 kg marchewki i pietruszki oraz 20 kg ziemniaków. W sobotę 28.10.2023 r. nasi zaprzyjaźnieni kucharze: Adam Wojnar i Krystian Bukowczan „wzięli się” za gotowanie. Zaś w niedzielę 29.10.2023 r. po wszystkich nabożeństwach (Skoczów 8:00 i 10:00, Simoradz 8:30 – brak zdjęć, Dębowiec 10:00 – brak zdjęć) oraz po „Nocy z Lutrem” (niedziela 29.10. o 18:00 w Skoczowie) można było posilić się ZUPĄ DYNIOWĄ. To dla podkreślenia, że 31 października dla Ewangelików to Pamiątka Reformacji, a nie halloween, zaś dynia jest smaczna i pożywna, i nie powinno się jej marnować na pogańską maskaradę.
Zdjęcia: Agnieszka Borski, ks. Alfred Borski, Jan Chwastek, Adam Wojnar